Vprašanje:

Delitev premoženja ob ločitvi. Prijavljena sva vsak na svojem naslovu. Živimo pri meni doma. Hiša je v lasti mojih staršev.


Odgovor:

V skupno premoženje spada premoženje, ki ga zakonca ustvarita v času zakonske zveze ustvarita z delom.

V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga kateri od zakoncev pridobi kot darilo, podeduje ali ga ima že pred zvezo.

Glede na to, da je hiša v lasti staršev, hiša ni del skupnega premoženja. Kot skupno premoženje bi lahko šteli le Vajine morebitne vložke v obnovo in adaptacijo hiše, s katerimi sta povečala njeno vrednost. 

Vendar pa mi moral mož (če bi to želel), ali Vi, svoj del vložka v hišo oz. povečanja njene vrednosti terjati od lastnika, torej Vaših staršev.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!