Vprašanje:

S partnerjem živiva v izvenzanski skupnosti skoraj dve leti. Gre premoženje na pol?


Odgovor:

Ob razpadu izvenzakonske zveze, se deli skupno premoženje partnerjev. Skupno premoženje se deli na pol, razen če kateri od partnerjev dokaže, da je v skupno premoženje prispeval nad-proporcionalno več.

V skupno premoženje spada premoženje, ki ga partnerja v času izvenzakonske zveze ustvarita z delom.

V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata partnerja že pred zvezo, ter premoženje, ki ga kateri od partnerjev pridobi kot dediščino ali kot darilo.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!