Vprašanje:

Kot s.p. sem zgradil delavnico samo s kompenzacijami, ker drugače nebi mogel zapreti terjatev. Kako se deli pri ločitvi?


Odgovor:

Kot skupno premoženje zakoncev se šteje premoženje, ki je v času zakonske zveze ustvarjeno z delom.

Če je bilo premoženje (delavnica) zgrajena v času Vaše zakonske zveze, se smatra kot skupno premoženje in se ob razvezi deli.

Skupno premoženje se ob razvezi deli na polovico, razen če kdo od zakoncev dokaže, da je v skupno premoženje prispeval nad proporcionalno več. V tem primeru se lahko skupno premoženje deli tudi v drugačnem deležu.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!