Vprašanje:

Če starš umre in ni kaj dedovati, kako je z njegovim dolgom po smrti?
 

Odgovor:

Načeloma dolgove zapustnika prevzamejo dediči, do višine podedovanega premoženja. V kolikor zapustnik nima (in ni imel) premoženja in dediči ne dedujejo, je mogoče, da upnik dolga ne izterja.

Seveda pa je potrebno za konkreten odgovor preveriti konkretno zadevo, predvsem iz vidika možnosti stečaja zapuščine, izpodbijanja pravnih ravnanj dolžnika in morebitnih zavarovanj, ki bi jih upnik lahko uveljavljal.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!