Vprašanje:

Zanima me št. točk odvetniške tarife za sestavo enostavne pogodbe o dosmrtnem preživljanju po tarif.št.34 , oz. cena.
 

Odgovor:

Pogodba o dosmrtnem preživljanju mora biti pripravljena v obliki notarskega zapisa in jo mora pripraviti notar.

Cene notarskih storitev preverite pri vsakem posameznem notarju (seznam notarjev).

Cena notarske overitve se obračuna po notarski tarifi. Priprava notarskega zapisa pogodbe o dosmrtnem preživljanju se obračuna glede na vrednost, po pristojbini B, konkretno pa lahko preverite v izvlečku pristojbin za notarske storitve.

V kolikor vsebino pogodbe o dosmrtnem preživljanju pripravi odvetnik, se obračuna po Odvetniški tarifi, Tarifna številka 34 po 1. točki te tarifne številke, zvišano za 25 %.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!