Vprašanje:

Oče je umrl v 2010. Mama je podedovala dolg, ga plačevala, a umrla 2016. Otroci so dediči. Odgovarjajo za očetov dolg?
 

Odgovor:

Dedič ob dedovanju, poleg dediščine prevzame tudi zapustnikove dolgove. Kolikor razumemo, je mati postala odgovorna za očetov dolg, predvidoma do višine vrednosti premoženja, ki gaje podedovala.

Njeni dediči sedaj odgovarjajo za dolg, do višine podedovanega premoženja.

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!