Vprašanje:

Letos marca je umrla svakinja, ki je prejemala socialno pomoč. Bila je brez premoženja. Morata njena starša vrniti pomoč?
 

Odgovor:

Ne. Dediči odgovarjajo za dolgove do višine podedovanega premoženja. Podobno velja tudi za socialno pomoč, ki jo je zapustnik prejel za časa življenja, v kolikor je potrebno socialno pomoč vrniti.

V primeru, da svakinja ni zapustila premoženja in ne bodo ddiči dedovali ničesar, vračilo ne bo potrebno.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ukinjena vračila socialne pomoči in zaznambe na nepremičninah

Informiran.si - Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!