Vprašanje:

V kateri dedni red se uvršča vnukinja pokojnikove žene? Žena je tudi že umrla. Bila je oporoka.
 

Odgovor:

Vnukinja pokojnikove žene ni neposredna dedinja po pokojniku, v kolikor njen starš (ženin otrok) ni bil posvojen s strani pokojnika.

Predvidevamo, da je žena umrla pred pokojnikom. V primeru, da je pokojnik zapustil veljavno oporoko, se deduje skladno z oporoko. Dediči po pokojni ženi lahko na podlagi vstopne pravice, zahtevajo dedovanje premoženja, ki bi ga dedovala žena pokojnika. Vnukinja tu spada v I. dedni red.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Pravni e-Priročnik - Kako sestaviti oporoko

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!