Vprašanje:

Sem dedič po umrli teti. Moram vračati dolg socialne pomoči? Od l 2012-2017. Je brez imetja.
 

Odgovor:

Dediči odgovarjajo za dolgove do višine podedovanega premoženja. Isto velja tudi za socialno pomoč, ki jo je zapustnik prejel za časa življenja, v kolikor je potrebno socialno pomoč vrniti.

V primeru, da teta ni zapustila premoženja in ne boste dedovali ničesar, vam tudi ne bo potrebno vrniti njenih dolgov.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!