Vprašanje:

V zapuščinskem postopku (gotovina, prstan) je sodišče odločilo le glede gotovine. Kaj storiti s prstanom?
 

Odgovor:

Popis premoženja zapustnika v zapuščinskem postopku obsega vse nepremično in premično premoženje, ki ga je imel v posesti pokojnik ob svoji smrti. Premične stvari se popišejo po vrsti, številu, meri in teži ali vsaka posebej. Popiše se tudi vrednost.

Sklep o dedovanju mora vsebovati tudi navedbo premičnin, sklicujoč se na popis. Predlagamo, da preverite vsebino sklepa o dedovanju. V kolikor prstan ne spada med premoženje, ki je bilo del zapuščine, lahko predlagate, da sodišče izda sklep o dedovanju za naknadno najdeno premoženje. Naknadno najdeno premoženje dedujejo isti dediči, kot premoženje iz osnovnega sklepa o dedovanju.

e-obrazec - Predlog za izdajo novega sklepa o dedovanju, zaradi pozneje najdenega premoženja

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!