Vprašanje:

V zapuščinskem postopku (gotovina, prstan) je sodišče odločilo le glede gotovine. Kaj storiti s prstanom?
 

Odgovor:

Popis premoženja zapustnika v zapuščinskem postopku obsega vse nepremično in premično premoženje, ki ga je imel v posesti pokojnik ob svoji smrti. Premične stvari se popišejo po vrsti, številu, meri in teži ali vsaka posebej. Popiše se tudi vrednost.

Sklep o dedovanju mora vsebovati tudi navedbo premičnin, sklicujoč se na popis. Predlagamo, da preverite vsebino sklepa o dedovanju. V kolikor prstan ne spada med premoženje, ki je bilo del zapuščine, lahko predlagate, da sodišče izda sklep o dedovanju za naknadno najdeno premoženje. Naknadno najdeno premoženje dedujejo isti dediči, kot premoženje iz osnovnega sklepa o dedovanju.

e-obrazec - Predlog za izdajo novega sklepa o dedovanju, zaradi pozneje najdenega premoženja

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!