Vprašanje:

Dolg komunala. Lastnica umrla. Dva otroka sta imela stalno prebivališče, nista živela tu. Je možnost neplačila? Eden je brezposeln.
 

Odgovor:

Najprej glede prijave stalnega bivališča. Oseba je dolžna prijaviti stalno bivališče na naslovu, kjer dejansko biva in to v 8. dneh od preselitve.

V vsakem primeru pa se šteje, da dedič odgovarja za dolgove po umrlemu do višine podedovanega premoženja. Za dolgove pokojnice tako odgovarjajo njeni dediči, vsak do višine podedovanega.

Glede odpisa dolga, pa lahko naslovite prošnjo na upnika in se poskusite z njimi dogovoriti.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o dedovanju

e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!