Vprašanje:

Kako je na sodišču z denarjem pokojnika, če je pooblaščenka vse izpraznila? Je možno se ne strinjati?
 

V kolikor je pooblaščenka z računa dvigala denar, vsekakor na zapuščinski razpravi zahtevajte, da predloži ustrezna dokazila, da je ta denar namenila za potrebe pokojnika.

V kolikor teh dokazil ne bo predložila, lahko dediči zahtevate, da sredstva vrne v zapuščino. V kolikor to ne bo želela in v zvezi s tem nastal spor, vas bo zapuščinsko sodišče napotilo na reševanje zadeve v pravdi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

MojMaliPravnik

Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!