Vprašanje:

Sem skrbnik za posebne primere pokojni sosedi. Imam ključ stanovanja. Dediči so se odpovedali. Kako/kje lahko odkupim stanovanje?
 

Odgovor:

Zapuščina brez dedičev postane lastnina Republike Slovenije, razen če se takšna zapuščina prenese v stečajno maso stečaja zapuščine brez dedičev.

Predlagamo, da se kot zainteresirana stranka priglasite v zapuščinski postopek in dogovorite za odkup nepremičnine z dedičem, torej Republiko Slovenijo.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si - Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!