Vprašanje:

Kako se lahko zakonsko odpovem dediščini po partnerju, s katerim sem v izvenzakonski skupnosti? Da so njegovi otroci mirni.
 

Odgovor:

Dedovanju se odpoveste z izjavo, ki jo podate zapuščinskemu sodišču do konca zapuščinskega postopka.

e-obrazec - Odpoved dediščini

V primeru neuvedenega dedovanja (v primeru, da partner še ni pokojen), se odpoved opravi v obliki sporazuma, ki mora biti sestavljen v obliki notarskega zapisa. Partner lahko svoje premoženje tudi razdeli v obliki izvršilne pogodbe, ki mora biti prav tako sestavljena v obliki notarskega zapisa, ali pa dedovanje določi v oporoki.

e-obrazec - Oporoka

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!