Vprašanje:

Zapuščinska obravnava. Brat ne prizna večjih daril, zapisana niso. Lahko navedem pričo? Je to lahko sorodnik?
 
 

Odgovor:

Ko so med dediči sporna dejstva, od katerih je odvisna velikost dednega deleža, zlasti vračunanje v dedni delež oz. če je med dediči spor o tem, ali kakšno premoženje spada v zapuščino sodišče prekine zapuščinsko obravnavo in napoti stranke na pravdo.

V pravdnem postopku tako o zadevi odloči pristojno sodišče. Sevdea lahko navedete priče in tudi ostale dokaze, s katerimi dokazujete svoje navedbe.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

Pravni e-Priročnik - Kako sestaviti oporoko

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!