Vprašanje:

Nepremičnina napisana na mamo. Kupljena z mojim denarjem, kar je overjeno pri notarju. Lahko brat in mož zahtevata delež?
 
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi bil potreben podrobnejši pregled zadeve in dokumentacije ampak načeloma bi bil odgovor pritrdilen.

Iz vprašanja sklepamo, da ste materi kupnino za nakup nepremičnine podarili. V tem primeru bo nepremičnina del njene zapuščine in se razdeli med dediče I. dednega reda v enakih delih.

Kot omenjeno, pa bi bilo potrebno preveriti vsebino sklenjenega posla oz. vaše pogodbe.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

Pravni e-Priročnik - Kako sestaviti oporoko

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!