Vprašanje:

Sestra bo po notarski pogodbi dobila nepremičnino po smrti mame. Zavezala se je, da bi skrbela zanjo, vendar ne. Kaj storiti?
 

Odgovor:

Sestra mora v zameno za premoženje, ki ga bo prejela po pogodbi o dosmrtnem preživljanju skrbeti za mamo in sicer skladno z določili pogodbe.

V kolikor sestra ne izpolnjuje obveznosti, lahko mati zahteva, da se pogodba razveže. Vsekakor predlagamo, da poiščete ustrezno pravno pomoč in zahtevate razvezo pogodbe, oz. se pripravite za izpodbijanje pogodbe, ko bo prišlo do dedovanja po materi.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!