Vprašanje:

Ali je možno odvzet iz zapuščinske avtomobil, če se vsi dediči strinjajo in se dogovorijo, kdo ga bo imel? Za avto se tudi še plačuje kredit.
 

Odgovor:

Verjetno je bil avtomobil prej v lasti zapustnika, novi lastnik, pa je po njegovi smrti prevzel tudi kredit.

Če se vsi dediči strinjajo, je najlažje, da to izrazijo na zapuščinski razpravi in sodišče bo kot dediča tega avtomobila določilo tega uporabnika.

Če pa avtomobil dejansko ni bil v lasti umrlega, ampak trenutnega lastnika, pa lahko zahtevate, da se ta avtomobil izloči iz dedne mase.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!