Vprašanje:

Lahko prodam avto takoj po prejemu sklepa o dedovanju, ali moram počakati 2 tedna?
 

Odgovor:

Sklep o dedovanju se vroči vsem dedičem in volilojemnikom, kakor tudi osebam, ki so v postopku uveljavljale zahtevke iz naslova dedovanja.

Pravnomočen sklep o dedovanju se pošlje pristojnemu davčnemu uradu.

Prodajo oz. prepis vozila boste lahko opravili na podlagi pravnomočnega sklepa o dedovanju, ki je potrjen s strni davčnega organa. Sklep o dedovanju postane pravnomočen v petnajstih dneh od vročitve vsem strankam, ki se mora sklep vročiti.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

Informiran.si - Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti ali prodati motorno vozilo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!