Vprašanje:

Je pri kupoprodajni pogodbi pomemben način plačila, da se ne bi kasneje to štelo kot darilo?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da gre za nakup premoženja (predvidoma večje vrednosti, kot denimo nepremičnine), pri katerem obstaja možnost, da bi se nakup štel kot darilo (denimo s strani dedičev prodajalca).

Načeloma pri prodaji v večini primerov nakazilo kupnine preko transakcijskega računa ni nujno, vendar pa v tem primeru vsekakor predlagamo, da kupec plačilo opravi z nakazilom in ne v gotovini. Tako bo lahko kasneje lažje dokazal, da je bil posel v svoji vsebini dejanska prodaja in ne darilo.

e-obrazci - Prodajne pogodbe

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si -  Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Kaj morate vedeti o darilni pogodbi?

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!