Vprašanje:

Dedek je v oporoki mladoletni vnukinji zapustil avto. Vnukinja bo naredila izpit v roku cca 3 mesece. Kaj sedaj?
 

Odgovor:

Predvidevamo da vas zanima prepis lastništva vozila na vnukinjo.

Da oseba lastništvo vozila prepiše na svoje ime, potrebuje veljavno vozniško dovoljenje za to vozilo. V kolikor veljavnega vozniškega dovoljenja nima, lahko lastništvo vpiše le, če se v prometno dovoljenje, kot uporabnika vozila, navede dodatno osebo, ki takšno vozniško dovoljenje ima.

Predlagamo, da se poleg vnukinje v vozniško dovoljenje, pri prepisu vozila, navede uporabnika (denimo enega od staršev), ki ima veljavno vozniško dovoljenje za omenjeno vozilo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kako po novem poteka prepis pri prodaji rabljenega avtomobila

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

Informiran.si - Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!