Vprašanje:

Na kakšen način se lahko nezakonski otrok priglasi k dedovanju po očetu? Od smrti je minilo 4 mesece. 
 

Odgovor:

V vabilu na razpisano zapuščinsko obravnavo obvesti sodišče prizadete osebe. Otrok zapustnika je dedič, četudi je nezakonski. Zato bi ga sodišče moralo povabiti na razpisano zapuščinsko obravnavo po uradni dolžnosti. V kolikor tega ni storilo, predlagamo, da se dedič obrne neposredno na sodišče, in pridobi več informacij.

Kadar zapuščino predstavljajo le premičnine, sodišče zapuščinske obravnave ne opravi, osebe, ki so upravičene do dedovanja, pa lahko zahtevajo, da se zapuščinska obravnava kljub temu opravi.

e-obrazec - Zahteva za razpis zapuščinske obravnave v zapuščinskem postopku

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!