Vprašanje:

Imam socialno pomoč. Nimam premoženja. Po moji smrti dediči dedujejo dolg do države ali to velja le v primeru, da karkoli imam?
 

Odgovor:

V primeru, da je zapustnik za časa življenja prejemal socialno pomoč več kot eno leto in da pride po njemu do dedovanja, morajo dediči, v kolikor želijo po zapustniku dedovati v celoti, del prejete socialne pomoči vrniti.

Če ob smrti ne boste imeli premoženja, ne bo prišlo do dedovanja, torej dedičem ne bo potrebno vračati socialne pomoči, ki jo sedaj prejemate Vi.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!